e-pošta:  sabina@nika-pika.si ali   info@nika-pika.si

Poslujemo ob delavnikih  od 8.00 do 12.00  in  od 13.00 do 17.00 ure.

SPORAZUMEVANJE RAZLIČNIH INFORMACIJE
ZNANJE ZA VSE GENERACIJE

Oglejte si:

NIKA-PIKA IN IZOBRAŽEVANJE

INŠTRUKCIJE IN NIKA-PIKA

NIKA-PIKA IN POGLED NAPREJ

NIKA-PIKA NA BLOGU

NIKA-PIKA PIŠE

NIKA-PIKA TAGEBUCH

NIKA-PIKA NA FACEBOOKU

NIKA-PIKA TWITTA

design

OGLED S TABLICO ALI PAMETNIM TELEFONOM

OGLED ZA MOBILNIKE
POJDI

KOMUNICIRAJMO S TUJCI

SPORAZUMEVANJE V TUJIH JEZIKIH

Pri druženju z vrstniki iz drugih jezikovnih področij otroci hitro spregovorijo v tujem jeziku. Medsebojno sporazumevanje je v začetku zaradi nepoznavanja besed in pojmov močno omejeno. Najpomembnejše je sporazumevanje, zato otroci sestavljajo stavke po posluhu in brez zahtevnih slovničnih pravil. Slišano sestavo besed in stavkov otroci hitro povzamejo in jih po že nekajkratnih ponovitvah prevzamejo v uporabo. Slovnico, jezikovna pravila in pravopis pa začno otroci osvajati  šele tedaj, ko se naučijo brati in pisati.

Na ta način se tujega jezika učijo vedoželjni, dostopni in tisti, ki si želijo vedeti več o deželah in ljudeh onkraj jezikovne pregrade.

Podobno ravnajo tudi vsi tisti, ki živijo in delajo na področjih ali v deželah z drugačnim pogovornim jezikom, drugačno kulturo in drugačnim načinom življenja.

Nikoli se ne norčuj iz nekoga, ki govori polomljeno angleščino!

To samo pomeni, da govori še drug jezik !
(Jackson Brown Jr. pisatelj)

[Domov] [NIKA-PIKA] [ZNANJE IN USPEH] [ASISTENCA ZA VSE] [INŠTRUKCIJE] [TUJI JEZIKI] [Sporazumevanje] [Pogovorni jezik] [Govori nemško] [Govori angleško] [BREZPLAČNO] [IMPRESUM]

Sabina Hajnrih s.p.    NIKA-PIKA  Center za neformalna znanja, učno pomoč, inštrukcije, svetovanje in druge storitve    MARIBOR, Koroška cesta 6