e-pošta:  sabina@nika-pika.si ali   info@nika-pika.si

Poslujemo ob delavnikih  od 8.00 do 12.00  in  od 13.00 do 17.00 ure.

POMOČ ODRASLIM PRI TUJEM JEZIKU INFORMACIJE
ZNANJE ZA VSE GENERACIJE

Oglejte si:

NIKA-PIKA IN IZOBRAŽEVANJE

INŠTRUKCIJE IN NIKA-PIKA

NIKA-PIKA IN POGLED NAPREJ

NIKA-PIKA NA BLOGU

NIKA-PIKA PIŠE

NIKA-PIKA TAGEBUCH

NIKA-PIKA NA FACEBOOKU

NIKA-PIKA TWITTA

design

OGLED S TABLICO ALI PAMETNIM TELEFONOM

OGLED ZA MOBILNIKE
POJDI

VSAK SE LAHKO NAUČI TUJEGA JEZIKA

Že do sedaj ste se hote ali nehote seznanjali s tujimi besedami, izrazi in pojmi pri osebnih stikih, poslušanju oddaj, gledanjem filmov, obiski drugih krajev. Celo zapomnili ste si besede in jih tudi občasno uporabljate. V šoli ste se učili tuj jezik, ki ga razen v šolskih klopeh, nikoli več niste uporabili. Poznate nekaj tujih vsakdanjih fraz in strokovnih izrazov, niste pa si upali spregovoriti ali sodelovati v razgovoru. Sedaj pa ste naenkrat postavljeni pred zahtevo, da pričnete uporabljati tuj jezik, ker drugače ne gre več  naprej.

TEŽAVE S TUJIMI JEZIKINabavili ste video kamero, sesalec, barvni televizor, morda pametni telefon ali tablični računalnik, priložena celovita navodila pa so samo v nemškem ali angleškem jeziku. Opravke imate v tujini in, ker tujega jezika ne govorite, vas skrbi, da se ne boste mogli sporazumeti.

V enaki zagati je vsakdo, ki se je zaposlil v podjetju s tujimi lastniki, posluje s partnerji v tujini ali pa se celo odpravlja v tujino na delo.

KAJ BOSTE STORILI ? Boste vrgli puško v koruzo?

Za učenje ni nikoli prepozno, še posebej, kadar pridobljeno znanje odločilno vpliva na vaš vsakdan.

Zato boste poiskali vse možnosti za hitro učenje tujega jezika, saj je izbira tečajev in jezikovnih šol izredno pestra. Vsaka odločitev ima prednosti in slabosti, zato izbira ne bo lahka. Dodatno breme pomeni časovna komponenta, saj vas razen znanja jezika verjetno preganja tudi čas.

POSTANITE ZMAGOVALEC !

STRAH PRED POGOVOROM V TUJEM JEZIKUZa takšne primere smo pripravili intenzivne vaje pogovora v nemškem ali angleškem jeziku. Besedišču, ki ga že poznate, dodamo nove izraze in pojme z namenom, da nova jezikovna znanja uporabite v pogovoru. Tematiko in izrazoslovje tujega jezika vedno prilagodimo področju dela, ki ga opravljate. Jezikovna pravila boste pričeli pravilno uporabljati šele takrat, ko se boste sposobni brez zadržkov pogovarjati o enostavnih vsakdanjih, tudi strokovnih temah.

Osvajanje tujega jezika skozi pogovor, brez poprejšnjega  poznavanja slovničnih pravil, je že dolgo nekaj povsem običajnega. Ne nazadnje, po tej metodi smo se kot otroci vsi naučili govoriti.

ANGLEŠČINA JE SVETOVNI JEZIK

ANGLEŠKI JEZIK

NEMŠKO GOVORIJO SOSEDJE V EU

NEMŠKI JEZIK

[Domov] [NIKA-PIKA] [ZNANJE IN USPEH] [ASISTENCA ZA VSE] [Asistenca staršem] [Učna pomoč] [Tuj jezik za odrasle] [Asistenca drugačnim] [INŠTRUKCIJE] [TUJI JEZIKI] [BREZPLAČNO] [IMPRESUM]

Sabina Hajnrih s.p.    NIKA-PIKA  Center za neformalna znanja, učno pomoč, inštrukcije, svetovanje in druge storitve    MARIBOR, Koroška cesta 6